Rusia a lansat peste 8.000 de rachete și 4.600 de drone de la începutul războiului. Anul acesta Moscova a schimbat tactica de atac

94

Rusia a lansat peste 8.000 de rachete și 4.600 de drone de la începutul războiului. Forțele armate ale Ucrainei au doborât peste 2.000 de rachete de croazieră și rachete balistice rusești de la începutul invaziei la scară largă, a informat Ministerul ucrainean al Apărării pe 25 martie.

Alte două rachete balistice, lansate din Crimeea ocupată, au fost doborâte deasupra Kievului pe 25 martie în urma unor explozii multiple, potrivit Forțelor antieriene. Resturile rachtelor au căzut în cartierele Solomianski și Pecersk, distrugând o clădire cu trei etaje.

Moscova a lansat peste 8.000 de rachete și peste 4.600 de drone împotriva Ucrainei începând cu 22 februarie când a avut loc invazia la scară largă, a declarat Iurii Ihnat, fost purtător de cuvânt al Forțelor Aeriene ucrainene.

„Acesta este rezultatul muncii titanice a apărătorilor aerieni ucraineni. Mii de vieți au fost salvate de sistemele moderne de apărare aeriană furnizate de partenerii noștri”, a scris ministerul pe rețeaua de socializare X, raportând despre țintele distruse.

Pe parcursul săptămânii trecute, Moscova a lansat mai multe atacuri la scară largă asupra orașelor Ucrainei, inclusiv asupra infrastructurii energetice . Aproximativ 190 de rachete, 140 de drone de tip Shahed și 700 de bombe aeriene au fost folosite, a declarat președintele Volodimir Zelenski pe 24 martie. Autoritățile locale au raportat mai mulți civili răniți și uciși.

Oficialii ucraineni au cerut aliaților occidentali să ofere Kievului mai multe arme, inclusiv sisteme de apărare antiaeriană și rachete, pentru a proteja orașele ucrainene de atacurile regulate ale rușilor.

Kremlinul revine la bombardarea rețelei electrice

Planificatorii ruși au reluat o campanie de bombardare a rețelei electrice a Ucrainei pentru a distruge moralul civililor, dar, până acum, lucrurile nu au mers așa cum se așteptau.

Pe 21 martie, Moscova a reluat raidurile în masă nocturne în spațiul aerian ucrainean, vizând piese critice ale infrastructurii de generare și livrare a energiei a Ucrainei și sperând să-i copleșească apărarea antiaeriană prin prezența prea multor ținte pe care să le asume simultan.

Citește mai mult AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și