Rușii schimbă tactica în Ucraina, avertizează serviciile secrete britanice

0 735

Există o „posibilitate realistă” ca forțele ruse să lanseze lovituri cu rază lungă de acțiune asupra Ucrainei în zilele următoare, pentru a submina moralul populației în noul an, spune Ministerul britanic al Apărării.

În actualizarea sa zilnică a informațiilor de pe front, ministerul britanic spune că, din octombrie, Rusia a urmat un model general de lansare a unui val intens de atacuri la fiecare șapte până la 10 zile, vizând în primul rând rețeaua de distribuție a energiei din Ucraina. Cel mai recent astfel de atac a fost lansat joi.

„Rusia urmează această abordare în încercarea de a copleși apărarea aeriană ucraineană. Cu toate acestea, există o posibilitate realistă ca Rusia să rupă acest tipar pentru a lovi din nou în zilele următoare, într-un efort de a submina moralul populației ucrainene în perioada vacanței de Anul Nou”, arată Ministerul Apărării din Marea Britanie.

Dronele, folosite și pentru detectarea sistemelor ucrainene de apărare antiaeriană

Natalia Gumeniuk, purtătoarea de cuvânt a Comandametului Militar „Sud”, a remarcat că până acum rușii au atacat Ucraina fie cu rachete, fie cu drone. Dar atacurile următoare pot fi efectuate simultan prin utilizarea ambelor tipuri de arme aeriene pentru a sparge tiparele pe care ucrainenii le-au dezvoltat deja.

„Există și pregătire strategică de aviație tactică, dar ne amintim că tactica inamicului se poate schimba”, a spus Humeniuk. „Nu va fi neapărat un atac cu rachete în masă, poate fi unul combinat”.

Acest fapt poate fi confirmat de faptul că ocupanții nu au trimis de multă vreme nave port-rachete în Marea Neagră, iar astăzi sunt trei acolo, două dintre ele fiind submarine, a adăugat Humeniuk.

În plus, Federația Rusă a primit un nou lot de drone, care sunt deja folosite împotriva Ucrainei. Acum, aceste UAV-uri sunt folosite și în alte scopuri – nu numai pentru lovituri asupra infrastructurii, ci și pentru detectarea sistemelor ucrainene de apărare antiaeriană.

Rusia dispersează aviația după exploziile de pe aerodromul din Engels

Rusia și-a redistribuit o parte din aviație după exploziile de pe aerodromul din Engels din 26 decembrie , a declarat Iuri Ignat, purtătorul de cuvânt al Comandamentului Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate Ucrainene.

Citește mai mult AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata