Sărbătoare fantezistă în Transnistria. A fost marcată ziua „eliberării” a două oraşe, de sub ocupația nazistă

0 137

În uniforme sovietice, cu flori şi arme în mână, în oraşele Dubăsari şi Tiraspol a fost marcată ieri ziua eliberarii de sub ocupaţuia fascistă. Acum câţiva ani liderul autoproclamatei republici transnistrene Vadim Krasnoselski a declarat într-un interviu că „în cel de-al Doilea Război Mondial au fost învinse nu doar Germania și România, ci însăși ideea de fascism și nazism.

 

În fiecare an pe 12 aprilie, în regiunea transnistreană este sărbătorită ziua eliberării de sub ocupația nazistă,   fiind organizate festivități la Memorialul Gloriei unde sunt înmormântați soldații sovietici, Anul acesta fiind comemorați 79 de ani de la ceea ce numește administrația din regiune, eliberarea din 1944.

Victimele stalinismului, nazismului și cele ale regimurilor fasciste și comuniste sunt comemorate în Moldova, anual, în ziua de 23 august, declarată oficial drept zi de doliu național. Guvernul a decis că în această zi va fi marcată Ziua comemorării victimelor tuturor regimurilor totalitare și autoritare, conform recomandărilor Parlamentului European adoptate printr-o declarație încă în 2008.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata