SBU a arestat șase persoane care au publicat imagini cu interceptarea unor rachete și drone rusești

0 105

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a anunţat miercuri arestarea a şase persoane din Kiev care au postat pe reţelele de socializare imagini cu interceptarea unor rachete şi drone ruseşti în raidul din noaptea de luni spre marţi, oferind astfel informaţii militare preţioase Moscovei.

În urma postării acelor imagini, preluate de mass-media internațională, şase bloggeri ucraineni au fost forţaţi de SBU să prezinte public scuze, relatează agențiile de presă EFE și DPA, preluate de Agerpres.

„În noaptea de 16 mai au făcut fotografii şi au înregistrat imagini neautorizate cu funcţionarea sistemelor de apărare antiaeriană ucrainene şi au publicat aceste materiale pe reţelele de socializare. În acest mod ar fi putut să dezvăluie localizarea şi alte detalii despre funcţionarea apărării noastre antiaeriene”, explică SBU într-un comunicat.

De asemenea, aceste imagini au fost distribuite pe canalele media şi pe Telegram ale unor propagandişti ruşi, unii dintre ei controlaţi de serviciile secrete ruseşti, precizează SBU.

„Îmi recunosc pe deplin vina, cer iertare din partea poporului ucrainean şi promit să nu mai fac asta niciodată din nou”, afirmă unul dintre bloggerii care au distribuit imaginile într-un mesaj video publicat miercuri după-amiază de SBU.

SBU a identificat şi camerele de securitate instalate în mai multe centre comerciale din Kiev care au înregistrat automat imaginile din momentul atacului, unele dintre ele fiind ulterior publicate pe YouTube.

Persoanele arestate pentru publicarea acestor imagini riscă până la opt ani de închisoare pentru „difuzarea neautorizată de informaţii militare relevante”.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata