Soldații ruși răniți sunt obligați să se întoarcă pe front: „Tratamentele pe care le-au primit sunt în van”

0 75

Un organism consultativ al guvernului rus, înființat pentru a proteja „drepturile și libertățile omului”, a analizat mai multe plângeri făcute de medicii care se ocupă de soldații răniți în războiul din Ucraina. Potrivit cadrelor medicale, mai mulți militari au fost retrimiși pe front, înainte să beneficieze de reabilitare adecvată, a informat marți agenția de știri de stat rusă RIA Novosti, citată de CNN, potrivit digi24.ro

Un membru al Consiliului Prezidențial pentru Societatea Civilă și Drepturile Omului a declarat pentru sursa citată că au existat cazuri în care soldați care nu și-au revenit pe deplin după răni, au fost trimiși înapoi în prima linie pentru a lupta.

„Am aflat despre o situație în care soldații care au primit îngrijiri medicale de înaltă tehnologie cu recomandări pentru reabilitare și îngrijire ulterioară au fost trimiși imediat în prima linie în loc de reabilitare”, a declarat Olga Demicheva, membru al consiliului.

„Ca urmare, tratamentele pe care le-au primit sunt în van pur și, în loc de oameni sănătoși, am putea primi persoane cu dizabilități”, a completat ea.

Potrivit lui Demicheva, consiliul a primit două apeluri din partea personalului de la instituțiile medicale din Donețk și Moscova, iar în acest moment se lucrează la rezolvarea acestei probleme.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata