Soția unui mobilizat rus a primit bilete la circ, în loc de lemnele de foc promise de autorități ca ajutor

0 79

Irina Nikiforiak, soția unui bărbat mobilizat din Pregradnaia, republica Karaciai-Cerchezia, nordul Rusiei, s-a plâns de autoritățile locale, care au promis că îi vor furniza lemne de foc, dar i-au trimis, în schimb, două bilete la circ, relatează portalul Kavkaz Realii.

Mesajul video a fost difuzat de canalul de Telegram al „Frontului Poporului” din Karaciai-Cerchezia. Potrivit femeii, soțul ei a fost „mobilizat voluntar” în ianuarie. Nikiforiak susține că șeful administrației rurale, Serghei Kornev, i-a promis că îi va oferi lemne de foc, dar „mi-a trimis, în schimb, bilete la circ”.

Întrebat când va primi ceea ce i s-a promis, Kornev i-a transmis că a fost „pusă pe listă”, dar că lemne de foc „cel mai probabil nu vor fi“. În familia Nikiforiak sunt două persoane cu dizabilități și un copil mic.

Șeful Comitetului Executiv Regional, Liudmila Kapuseva, a spus că „problema acestei familii a fost preluată de guvern și o vom rezolva”. În noiembrie anul trecut, guvernatorul Ralid Temrezov declara că „grijia pentru rezidenții noștri, ai căror tați, soți și copii sunt în prima linie, este o prioritate pentru autoritățile regionale”.

Șampon, spumă de ras, prosoape, cârnați și colțunași

Nu este primul caz de „ajutoare” de acest fel în Rusia. În februarie, conducerea districtului Tihvinski, regiunea Leningrad, a oferit seturi de cadouri familiilor soldaților care au murit în „operațiunea militară specială” din Ucraina. Rudelor militarilor li s-a oferit un set format din șampon și spumă de ras.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata