Soțiile soldaților ruși urmează cursuri de asistente medicale pentru a fi trimise în prima linie: „Dacă nu-i tratăm noi, atunci cine?”

0 50

Cursurile pentru asistente medicale, majoritatea dintre ele soții ale soldaților care luptă în război, sunt organizate de Universitatea de Medicină din Barnaul, cel mai mare oraș și capitala regiunii Altai, sudul Rusiei, relatează site-ul de știri pro-guvernamental rusesc Life.

Femeile deprind elementele de bază ale primului ajutor, medicina tactică și regulile de îngrijire a pacienților. Absolventele vor să ajungă cât mai repede într-un spital militar, pentru a merge să lucreze în zona frontului.

„Îmi doresc foarte mult să merg în zona operațiunii speciale (n.r. – denumirea folosită pentru războiul declanșat de Rusia în Ucraina). Grație acestor cursuri, am o astfel de oportunitate. Știm cât de greu este pentru băieții din prima linie. Dacă există o șansă, de ce să nu profităm de ea? Dacă noi nu-i tratăm pe bărbații nostri, atunci cine să o facă?”, a declarat una dintre cursante, Alina Budskih.

Voluntarele trec printr-un curs de două săptămâni de teorie și două săptămâni, în spitalul regional din Barnault.

„Nu mai suportăm distanța dintre noi. Vrem să ne întâlnim cu soții noștri acolo cât mai repede. Într-o lună vom fi acolo”, a completat Alina. „Când primim documentul care atestă că am finalizat un stagiu, adică o recomandare din partea spitalului, trimitem CV-uri noastre către toate spitalele de campaniei din prima linie”, a explicat procedura o altă asistentă medicală în devenire, Anna Kuleșova, al cărui soț luptă la Bahmut.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata