Stanislav Vîjga, omul lui Dodon, rămâne șomer! Supărat, liderul PSRM comentează decizia guvernului de a nu mai finanța postul de televiziune MIR

0 822

Igor Dodon iese la rampă și condamnă decizia guvernului de a nu mia finanța postul de televiziune MIR. „Maia Sandu și guvernul ei își continuă cursul de rupere a tuturor legăturilor cu CSI și partenerii noștri tradiționali”, susține Dodon.

Dodon, așa cum a procedat și MIR în materialele difuzate, omite să menționeze motivele care au stat la baza deciziei guvernului. „… Reportajele reprezentanței în Republica Moldova au fost în principal sociale, economice și culturale. Datorită poveștilor și transmisiunilor live ale sărbătorilor festive, inclusiv de la Ziua Independenței, festivalul Mărțișor și așa mai departe, milioane de telespectatori din toate țările CSI au aflat despre Moldova, despre tradițiile noastre, despre ospitalitatea poporului moldovenesc”, adaugă Dodon.

Dodon și-a continuat comentariul pe note de nostalgie, afirmând că „Mir” a legat diasporele moldovenești care trăiesc în țările CSI. „Acest post de televiziune a fost și o fereastră de informare pentru armenii, azeri, bieloruși, georgieni, kazahi și alte popoare ale CSI care trăiesc în Moldova. Apropo, în Germania, Israel, SUA și alte 52 de țări unde Mir 24 continuă să difuzeze, spre deosebire de guvernanții moldoveni, nu au văzut propagandă”.

Nici comentariul legat de MIR nu s-a lăsat de tradiționalele narațiuni legate de faptul că piața rusească ar fi vitală pentru Republica Moldova. Dodon și-a adus aminte și de diaspora din Rusia, aceasta tot ar urma să aibă de suferit din cauza decizie guvernului, argumentează Dodon.

„Această putere este complet desprinsă de realitatea moldovenească și este departe de interesele majorității covârșitoare a cetățenilor Republicii Moldova. Doar alegerile prezidențiale și parlamentare anticipate pot asigura crearea de noi instituții de putere care să funcționeze în numele și pentru popor”, concluzionează Dodon.

Menționăm că în prezent, director al Reprezentanței din Republica Moldova a Teleradiocompaniei Interstatale “MIR”, care emite pe teritoriul statelor fostei URSS, este Stanislav Vîjga. Vîjga a fost și administratorul Telesistem TV SRL care a deținut Accent TV. Un aspect important, „Telesistem TV” SRL este fondată de o companie din Federația Rusă, „Медиа Инвест Сервис”.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata