„Sunt mai mulți ruși aici decât avem noi muniție pentru a-i distruge”! Comandant ucrainean, despre situația din Bahmut

0 433

Volodimir Nazarenko, un comandant adjunct al Gărzii Naționale a Ucrainei, a afirmat pentru postul de radio ucrainean NV Radio că luptele se desfășoară în prezent „non-stop”, fiindcă rușii fac presiuni fără oprire pentru a prelua controlul asupra orașului, conform Reuters.

„Ei nu țin cont de pierderile suferite în încercarea de a lua orașul cu asalt”, a afirmat Nazarenko, adăugând că trupele ucrainene încearcă să „provoace cât mai multe pierderi inamicului”.

Însă, s-ar putea să nu fie suficient. „Avem nevoie de cât mai multă muniție”, a declarat el, potrivit Reuters. „Sunt mai mulți ruși aici decât avem noi muniție pentru a-i distruge”.

Într-o actualizare a situației din Bahmut, Nazarenko a transmis sâmbătă că linia frontului din oraș a fost stabilizată în ultimele zile de către forțele ucrainene, în ciuda bombardamentelor intense și neîncetate ale trupelor ruse, relatează CNN.

Conform comandantului adjunct al Gărzii Naționale a Ucrainei, armata lui Putin nu a trecut râul Bahmutka, iar centrul orașului se află sub controlul trupelor ucrainene.

„Fiecare oră în Bahmutka este un iad. Inamicul a înregistrat succese în nordul, nord-vestul Bahmutului în urmă cu o săptămână. Soldații ucraineni ripostează. În ultimele zile, linia frontului a fost stabilizată datorită muncii și eforturilor noastre”, a spus Nazarenko pentru canalul de televiziune ucrainean Kyiv24.

În vecinătatea satului Ivanivske, situat la sud-vest de Bahmut, „drumul Kostiantinivka – Bahmut se află sub controlul forțelor ucrainene. Acestea fac acest lucru cu eforturi enorme”, a precizat el.

Armata liderului de la Kremlin nu dispune de muniție și recurge la „bombardamente haotice” și încearcă să atace liniile de aprovizionare. Totuși, forțele ruse au mai multă muniție decât ucrainenii, a ținut să menționeze Nazarenko.

Șeful grupării Wagner, Evgheni Prigojin, supranumit și „bucătarul lui Putin”, a apărut într-un videoclip în care afirma că Bahmut era „practic înconjurat”, conform Wall Street Journal.

„Cleștele se strânge”, a declarat Prigojin, îndemnându-l pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski să-și retragă trupele din zonă.

Conform lui Prigojin, „a rămas un singur drum disponibil pentru a părăsi orașul”, iar forțele ruse au avariat un pod vital utilizat pentru aprovizionarea armatei ucrainene la Bahmut.

Orașul Bahmut a devenit scena unor bătălii sângeroase, Ucraina și Rusia înregistrând pierderi semnificative.

Business Insider a relatat anterior că Bahmut a fost numit de militari „mașina de tocat carne”. Un pușcaș marin american, care luptă alături de trupele ucrainene, a afirmat că speranța de viață a unui luptător pe linia frontului din Bahmut era de circa patru ore.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata