Tatăl unei adolescente din Rusia, care a făcut un desen anti-război, a fost reținut. Copila a ajuns la orfelinat

0 59

Tatăl unei adolescente care a desenat la școală un desen împotriva războiului a fost arestat, a anunțat miercuri, 1 martie, organizația independentă de monitorizare a drepturilor omului OVD-Info.

Alexei Moskalev, în vârstă de 53 de ani, și fiica sa, Masha Moskaleva, în vârstă de 12 ani, au intrat în atenția forțelor de ordine locale din orașul Yefremov din regiunea Tula, la sud de Moscova, în aprilie 2022, când fata, elevă în clasa a 6-a, a prezentat în timpul orei de artă un desen anti-război, potrivit Adevărul.

După ce și-a prezentat desenul, copila, care este crescută doar de tatăl său, a ajuns direct în biroul directorului și de acolo, la secția de poliție.

Ulterior, tatăl fetei a fost acuzat de ”discreditarea armatei” și a primit amenințări că va fi decăzut din drepturile părintești.”Timp de trei ore și jumătate, ofițerii FSB mi-au spus că îmi cresc fiica incorect. Au spus că o vor lua de la mine și mă vor trimite la închisoare”, a declarat Aleksey Moskalev, pentru Meduza.

Câteva luni mai târziu, pe 30 decembrie, casa lui Moskalev a fost percheziționată și jefuită de oficialii FSB care au luat și toate economiile familiei și au făcut poze cu desenul anti-război. Tot atunci, Masha a fost dusă la un adăpost pentru copii.

 

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata