Terorist rus, fost combatant în războiul din Transnistria: ”Pierderea regiunii ar fi un scuipat pe faţa noastră”

0 130

Noul val propagandistic lansat de Moscova, care are în centru Transnistria şi pretinse pregătiri ale Ucrainei pentru o ”invazie”, primeşte sprijin inclusiv din partea unor voci radicale care nu s-au ferit până acum să critice conducerea militară rusă şi chiar Kremlinul pentru abordarea ”prea moale” a războiului şi eşecurile de pe front.

Una dintre aceste voci este Igor Ghirkin, un blogger militar rus cu sute de mii de urmăritori.

Igor Ghirkin (care apare şi sub numele de Igor Strelkov) este veteran al armatei ruse, fost combatant în războiul din Transnitria din 1990-1992 şi fost ofiţer al Serviciului Federal de Securitate (FSB). El a fost comandant al trupelor proruse din estul Ucrainei şi a fost condamnat de justiţia olandeză, în absenţă, la închisoare pe viaţă pentru implicarea în 2014 în doborârea avionului MH17, tragedie soldată cu aproape 300 de morţi.

Acum, a devenit un blogger naţionalist influent, adesea cu poziţii radicale şi critice faţă de Kremlin, dar care sunt tolerate totuşi de regimul autoritar al lui Vladimir Putin, altfel grijuliu să reprime libertatea de exprimare, mai ales când vine vorba despre războiul din Ucraina.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata