Ucrainenii spun că-i vor găsi pe cei care au decapitat prizonierii și-n gaură de șarpe

0 79

Serviciul de Securitate al Ucrainei a anunțat că a început deja o anchetă preliminară cu privire la decapitarea unui soldat ucrainean, considerată crimă de război.

„Vom găsi acești inumani. Dacă va fi nevoie, îi vom aduce de oriunde s-ar afla: din subteran sau de pe cealaltă lume. Dar cu siguranță vor fi pedepsiți pentru ceea ce au făcut”, a subliniat șeful SBU, Vasil Maliuk.

În seara zilei de 11 aprilie, un videoclip cu unul dintre ocupanții ruși tăind capul unui soldat ucrainean cu un cuțit de armată a apărut online. În prezent, nu se știe dacă militarul ucrainean era în viață la acel moment.

Armata rusă a efectuat decapitări încă din 2014, a declarat comunitatea internațională de informații InformNapalm, după ce a fost publicat un videoclip pe canalele rusești Telegram care arată decapitarea unui soldat ucrainean presupus capturat.

Anchetatorii notează că în 2014, refugiații din Donbas au spus povești groaznice despre modul în care armata rusă a practicat tăierea capetelor ucrainenilor capturați, și nu numai a personalului militar, ci și civililor, pe care anterior i-au jefuit și torturat. O astfel de cruzime a fost povestită de oameni care au reușit să fugă din zonele ocupate de ruși.

Citește mai mult AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata