ULTIMA ORĂ! Maia Sandu adună moldovenii în PMAN: „Acum e momentul să ne unim și să devenim parte a familiei europene”

0 74

Maia Sandu a anunțat într-un brifieng de presă susținut luni seara, 10 aprilie curent, convocarea Adunării Naționale „Moldova Europeană”. Președinta a îndemnat moldovenii să se adune pentru data de 21 aprilie 2023 în Piața Marii Adunări Națională (PMAN), pentru că „acum este momentul să ne unim și să devenim parte a familiei europene”, a punctat ea.

„Moldova se află într-un moment de răscruce. Ce se va întâmpla cu țara depinde de ce vom spune clar lumii – să spunem fără ocolișuri că vom izbuti. Plătim un preț din cauza războiului declanșat de Federația Rusă. Rusia continuă un război inuman și încearcă să slăbească unitatea Europei. Viața oamenilor a venit mai complicată, mai scumpă și mai neliniștită după 24 februarie 2022”, a declarat Maia Sandu.

În discursul său, șefa statului a amintit că încă avem în țara noastră persoane care ne amenință cu războiul.

„În acest timp, cu Guvernul și majoritatea parlamentară am acționat pentru a asigura pacea și stabilitatea R. Moldova. Timpul a arătat că am ales calea cea dreptă. Cei care au încercat să destabilizeze țara – nu au reușit. Banii murdari corup justiția, banii murdari finanțează așa zisele protestele. O mână de oameni vor să fure viitorul nostru. Mulți au impresia că cetățenii Republicii Moldova sunt indiferenți și nu iau atitudine. Unii se întreabă dacă poporul nostru își dorește cu adevărat integrarea europeană”.

În această ordine de idei, Maia Sandu a propus moldovenilor să arate cine este stăpân în Republica Moldova.

„Deciziile mari se iau în Piața Marii Adunărari Naționale. A venit timpul ca moldovenii să arate că sunt un popor hotărât, stăpân în casa lui. A venit timpul ca cei care sunt cu ochii pe noi să vadă că în clipele hotărâtoare, suntem uniți și curajoși. Am lansat inițiativa de a convoca la Chișinău o adunare a cetățenilor prin care să spunem lumii că suntem europeni”.

Șefa statului a mai adăugat că va discuta cu toate partidele pro-europene, astfel încât să se adune și să răspundă împreună la mai multe întrebări. „Vă aștept la Adunarea Națională – Moldova Europeană, pe 21 Mai”, a conchis ea.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata