Un criminal rus, eliberat din închisoare de Wagner pentru a lupta în Ucraina, a ucis din nou când s-a întors acasă

0 510

Un rus condamnat la închisoare după o crimă și grațiat după ce s-a alăturat grupului Wagner a fost reținut fiind acuzat că a ucis din nou. Potrivit presei locale, acesta este suspectat că a omorât o femeie în vârstă. Ivan Rossomakhin, în vârstă de 28 de ani, a fost condamnat pentru crimă și condamnat la 14 ani într-o colonie penală în 2020, scrie Mediazona.

Acesta s-a alăturat grupului Wagner pentru a lupta în Ucraina și a fost grațiat. După ce s-a întors de pe front, Rossomakhin s-a stabilit în satul natal Novy Burets pe 21 martie. Pe 29 martie, cadavrul unei femei în vârstă a fost descoperit cu multiple răni înjunghiate. Potrivit unor surse locale, Rossomakhin a mărturisit crima. Cu câteva zile înainte de tragedie, pe 27 martie, postul local de televiziune Vyatskiye Polyany a relatat că, de la întoarcerea luptătorului, întreaga comunitate trăia cu frică. În materialul publicat de Vyatskiye Polyany, localnicii se plâng că Rossomakhin se plimba beat, ținea un topor și o furcă în mână și îi amenința cu moartea. Următoarele cadre ale reportajului arată imagini surprinse pe camerele de supravehgere în care Rossomahin sparge geamurile a două mașini cu un topor.

Pe 22 martie, un agent al poliției locale l-a reținut pe Rossomakhin, însă l-a eliberat ulterior, dându-le oamenilor garanții că acesta se va întoarce pe front pentru că are contract cu Wagner PMC. O săptămână mai târziu, un locuitor al unui sat vecin a găsit cadavrul mamei sale. Femeia a fost găsită bătută și înjunghiată. În 2019, Rossomahin a ucis tot o femeie din aceeași localitate. Băut fiind, acesta a bătut-o cu mâinile și picioarele, apoi a sugrumat-o.  În 2020, Tribunalul Districtual Vyatskopolyansky din regiunea Kirov l-a condamnat pe Ivan Rossomahin la 14 ani într-o colonie penală pentru crimă și tâlhărie.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata