Un expert american a descifrat victoria orchestrată a lui Putin: cinci lucruri nevăzute ce au ieșit la suprafață în Rusia
Președintele Vladimir Putin a ieșit câștigător din votul prezidențial de trei zile, organizat în țara sa, declarând că victoria sa copleșitoare a reprezentat un mandat public de a acționa după cum este necesar în războiul din Ucraina. Victoria orchestrată a lui Putin a dezvăluit cinci lucruri nevăzute ce au ieșit la suprafață în Rusia, potrivit unui expert american.
Putin a spus că votul reprezintă o dorință de „consolidare internă” care să permită Rusiei „să acționeze eficient în prima linie”, precum și în alte sfere, cum ar fi economia, potrivit The New York Times.
Vladimir Putin, în vârstă de 71 de ani, va fi acum președinte cel puțin până în 2030, intrând într-un al cincilea mandat într-o țară a cărei Constituție limitează aparent președinții la două. Votul, primul de la invazia pe scară largă a Ucrainei din februarie 2022, a fost conceput atât pentru a crea un mandat public pentru război, cât și pentru a restabili imaginea lui Putin ca întruchipare a stabilității.
După victoria zdrobitoare a lui Putin în alegerile prezidențiale din Rusia, s-au desprins 5 concluzii, care au apărut la suprafață în Rusia.
Cifrele lui Putin au depășit așteptările
În timp ce victoria a fost o concluzie dinainte, cifrele lui Putin au depășit așteptările. Există un model pentru voturile prezidențiale care îl implică pe domnul Putin: rezultatele sale devin mai bune de fiecare dată.
În 2012, a primit 63,6 la sută din voturi, iar în 2018, după ce mandatele prezidențiale au fost prelungite la șase ani, a obținut 76,7 la sută. Experții se așteptau ca Kremlinul să stabilească rezultatul la aproximativ 80 la sută de data aceasta, dar Putin a primit un procent și mai mare, mai aproape de 90 la sută, deși numărătoarea nu era încă definitivă.
Kremlinul nu și-a atins scopul
Putin caută întotdeauna să proiecteze o imagine a stabilității politice și a controlului, pe care voturile prezidențiale atent coregrafiate sunt menite să o pună în evidență. Dar au existat trei evenimente legate de politica opoziției care au stricat această imagine de data aceasta.
Prima a fost în ianuarie, când mii de ruși din toată țara s-au aliniat pentru a semna petițiile necesare pentru a-l plasa pe buletinul de vot pe Boris Nadejdin. Apoi, Aleksei Navalnîi, cel mai ferm oponent politic al lui Putin, a murit brusc într-o închisoare din Arctica în februarie.
Organizația Navalnîi a aprobat planul ca alegătorii să se prezinte în număr mare la prânz, într-un protest tăcut împotriva lui Putin și a războiului.
Putin va continua războiul pe baza votului
Campania lui Putin și votul în sine au fost încadrate de război. Anunțul său din decembrie că va căuta un alt mandat a venit ca răspuns la o întrebare a unui veteran de război care i-a cerut să candideze.
Detalii, AICI