Un fost diplomat rus care a fugit de războiul lui Putin: Ucraina are o singură șansă să învingă Moscova

0 1.252

Boris Bondarev, în vârstă de 42 de ani, a lucrat ca diplomat în Ministerul rus al Afacerilor Externe din 2002 până în 2022. A fost consilier la Misiunea rusă de la Oficiul Națiunilor Unite din Geneva înainte de a demisiona în mai 2022, din cauza războiului lui Putin din Ucraina. El susține acum, că Ucraina trebuie să lovească ținte din interiorul Rusiei pentru a câștiga războiul.

El este singurul diplomat al Rusiei care a demisionat public din cauza conflictului și a spus într-o scrisoare deschisă de demisie, de anul trecut, că războiul este „nu doar o crimă împotriva poporului ucrainean, ci și, poate, cea mai gravă crimă împotriva poporului Rusiei”, potrivit Newsweek.

Vorbind despre război într-un interviu pentru sursa citată, Bondarev a spus că nu prea „înțelege preocupările occidentalilor, care spun că nu vor ca Ucraina să poată ținti sau să lovească Rusia continentală”.

„Nu poți câștiga războiul dacă nu îți lovești inamicul”, a spus Bondarev într-un interviu telefonic din Elveția. „Desigur, [Ucraina] nu trebuie să lovească ținte civile așa cum face Rusia în Ucraina”.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata