Un psihiatru rus i-a recomandat unui pacient cu gânduri suicidale să se ducă la război, „ca să moară cu folos”

0 71

Psihiatrul moscovit Pavel Beșciastnov, 47 de ani, și-a sfătuit pacientul care se gândea la sinucidere să se alăture „operațiunii militare speciale”, unde ar putea muri „în folosul cauzei comune”, scrie canalul rusesc de Telegram Baza. Ulterior, specialistul și-a cerut scuze.

Andrei (nu este numele său real) s-a plâns psihiatrului său că nu poate suporta suferința cauzată oamenilor de războiul declanșat de Rusia împotriva Ucrainei și că s-a gândit la sinucidere pe fundalul revoltelor recente din lume.

„Nu mai pot face față fluxului de „victime și de morți fără sens” i-a scris el lui Pavel Beșciastnov , un psihiatru din Moscova cu peste 20 de ani de experiență. Discuția dintre medic și pacient a apărut pe canalul rusesc Baza, pe 5 martie.

„Oamenii vor continua să sufere chiar dacă tu mori”, i-a scris Beșciastnov bărbatului cu tendințe suicidare. Psihiatrul l-a sfătuit ca, în loc să devină „un cadavru fără sens”, mai bine să se sacrifice „pentru binele cauzei” și „să moară cu folos, pentru victorie”.

În urma scandalului declanșat după apariția poveștii pe rețele sociale, Beșciastnov și-a cerut scuze și a susținut că nu a făcut niciun fel de propagandă. El a susținut că „dialogul nu a fost o consultație”, ci o corespondență privată, trunchiată de cei care au făcut-o publică. Și că, de fapt l-ar fi sfătuit pe rus să renunțe la tentativa de suicid, să încerce să-și găsească un loc de muncă plătit mai bine și să îi ajute pe cei aflați în nevoie.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata