Unul dintre cele mai mari holdinguri media din Rusia refuză să angajeze actori care l-au susținut pe Navalnîi

486

Actorii ruși își pierd rolurile în proiectele celui mai mare holding media din țară, Gazprom-Media, din cauza sprijinului pentru opoziție, inclusiv pentru Alexei Navalnîi. Pe lista neagră s-ar putea regesi Sașa Bortici, Varvara Șmîkova, Pavel Derevianko și alți artiști celebri. Despre asta a informat serviciul rus al BBC.

Iarna, după mitingurile în susținerea lui Navalnîi, din proiectele Gazprom-Media au fost tăiate toate prim-planurile cu Yana Troianova și a fost interzisă angajarea ei  în noi proiecte. Nici măcar membrul Consiliului Suprem al partidului Rusia Unită, regizorul Fiodor Bondarciuk, nu a reușit să obțină permisiunea de a-i filma pe Bortici și Șmîkova, potrivit interlocutorilor BBC.

În campania de promovare a debutului regizoral al lui Evgheni Stîcikin pentru canalul Premier, nu au fost utilizate nici numele, nici poza regizorului,  după ce acesta a jucat rolul avocatului lui Navalnîi într-o poveste pentru postul de televiziune Dojdi, recunoscut în Rusia ca agent străin. Compania care filmează seriale pentru Gazprom-Media a reziliat contractul cu actrița Irina Vilkova după ce aceasta a publicat pe Instagram un link către lista Smart Voting, un proiect al echipei lui Navalnîi împotriva Rusiei Unite.

„Semnalul a fost clar: „Dacă mergi la proteste, nu vei avea roluri”, spune unul dintre producătorii „Gazprom-Media” despre situația din iarna lui 2021. Un alt interlocutor al redacției susține că nu doar proiectele holdingului refuză să lucreze cu actorii, dar și companiile care lucrează cu aceștia, adică, aproape întreaga piață.

Mai mult, în  listele negre se regăsesc nu doar companiile producătoare, ci și teme întregi. De exemplu, alegerile, religia, munca instituțiilor de drept. Astfel, nici până astăzi nu a fost lansat serial despre FSB-ul, care interceptează opoziția, și nici nu se știe când va apărea și sub ce formă.

BBC dă detalii din culisele festivalului „Kinotavr” că producătorii au prezentat serialul ”spectatorilor” unde „angajații FSB sunt arătați ca oameni normali, bărbați ruși amabili apropiați de oameni”. La care ar fi primit răspunsul: „Mulțumim, dar nu vrem să fim aproape de oameni”.

Sursa: www.svoboda.org

 

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și