Viața orașului Volgograd a fost dată peste cap de vizita lui Putin. Internetul a fost oprit iar străzile sunt pustii

0 646

Pe 2 februarie, Vladimir Putin a sosit la Volgograd (fostul Stalingrad), oraș care pentru o zi a revenit la vechea denumire, deși localnicii nu susțin această idee.

Rusia sărbătorește 80 de ani de la bătălia de la Stalingrad. Pregătirile pentru sărbătoare s-au făcut din timp: casele, barăcile și gardurile dărăpînate de-a lungul drumurilor din centrul Volgogradului au fost acoperite cu bannere, au apărut puncte de control pentru detectoare de metale, câinii fără stăpân au fost prinși de urgență, iar din 30 ianuarie camioane de tranzit au fost interzise.

Au fost schimbate și plăcile cu numele orașului: la intrările principale au fost înlocuite cele cu denumirea Volgograd, în Stalingrad.

A fost amplasat și un monument a lui Stalin în oraș. Dezbaterile despre figura acestui dictator au fost oprite. Autoritățile au spus clar că Gulagul și NKVD-ul sunt bune, libertatea este rea.

În plus, măsurile de securitate au fost intensificate în oraș, iar angajații și oficialii din sectorul public au fost trimiși de urgență în vacanță.

Vizitarea monumentului Mamaev Kurgan și a Muzeului „Bătălia de la Stalingrad” a fost limitată pentru rușii obișnuiți. Au acces doar VIP-urile și oficialii.

Un jurnalist local scrie că Internetul a fost întrerupt în oraș pentru sosirea lui Putin, comunicațiile sunt blocate și se construiesc „sate Potemkin” (construcții butaforice care dau impresia unor construcții reale din depărtare).

„ Așa se va desfășura sărbătoarea la nivel național a celei de-a 80-a aniversări a bătăliei de la Stalingrad – în stilul lui Putin: fără cetățeni adevărați, fără internet, cu mâinile tuturor legate”, spune jurnalistul.

Punctul culminant al pregătirilor pentru aniversarea a 80 de ani de la luptă a fost apariția cortegiului lui Putin în oraș, format din 25 mașini.

Video, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata