VIDEO Cum arată minele de sare de la Soledar din Ucraina, obiective strategice pe care rușii vor să le cucerească

0 754

Forțele ruse, conduse în special de mercenari ai grupului Wagner, încearcă de mai multe luni să preia controlul asupra Bahmut, dar se confruntă cu o rezistență acerbă din partea ucrainenilor. Cele două tabere sunt angajate într-un duel feroce de artilerie care a transformat în ruine o parte a orașului.

În spatele liniei frontului, între Soledar și Bahmut sunt peste cinci mine de sare, în care ucrainenii au amenajat depozite subterane de arme și muniții, spitale de campanie, locuri de odihnă pentru militari. Au fost săpate numeroase tuneluri care comunică cu liniile de apărare de la suprafață.

Viceministrul ucrainean al apărării, Hanna Malyar, a declarat luni, 9 ianuarie, pe Telegram, că, deși forțele ucrainene au respins o încercare anterioară de a cuceri orașul, unitățile Wagner au schimbat rapid tactica și au adus soldați suplimentari, relatează Reuters.

The Guardian a relatat, citând Ministerul britanic al Apărării, că Rusia și Wagner au făcut progrese tactice în ultimele patru zile și că „probabil dețin controlul asupra celei mai mari părți” din Soledar.

Rușii „și-au concentrat cele mai mari eforturi asupra lui Soledar”, a declarat președintele ucrainean Volodymyr Zelenskyy, citat de CNN, în discursul său nocturn de luni. „Este extrem de dificil – aproape că nu au mai rămas ziduri nedeteriorate”, a completat președintele Ucrainei.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata