Viktor Orban, despre eurodeputaţii din scandalul Qatargate: Sunt aşa de mulţi, încât și-ar putea face echipă de fotbal în închisoare

0 41

Premierul Ungariei, Viktor Orban, i-a ironizat miercuri pe eurodeputaţii suspectaţi de implicare în cazurile de corupţie din Parlamentul European, despre care a spus că sunt atât de numeroşi, încât ar putea forma propria lor echipă de fotbal „la puşcărie”. „În curând vor fi suficienţi eurodeputaţi corupţi în spatele gratiilor pentru a-şi forma propria lor echipă de fotbal la puşcărie. Cine ştie? Poate chiar vor ajunge la Campionatul European de Fotbal din 2024”, a scris Orban pe Twitter.

Parlamentul European a permis marţi noului Parchet European, care o are în vizor pe deputata din Grecia, Eva Kaili, aflată în centrul unui presupus scandal de corupţie legat de Qatar, să ceară ridicarea imunităţii parlamentare. Printr-un vot aproape unanim (610 voturi pentru, 26 împotrivă şi 9 abţineri), eurodeputaţii, reuniţi la Strasbourg, au acceptat o modificare a regulamentului de funcţionare internă a instituţiei pentru a permite ridicarea imunităţii europarlamentarilor. Până în prezent, doar autorităţile unui stat membru al Uniunii Europene erau în măsură să facă acest lucru.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata