Zelenski se adresează direct poporului rus, în ultimul mesaj din 2022: Putin se ascunde în spatele vostru

0 138

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a trecut de la limba ucraineană la limba rusă în discursul său nocturn de sâmbătă, lansând un mesaj către Rusia și cetățenii săi.

Zelenski a declarat că Rusia, care a efectuat sâmbătă un nou val de atacuri cu rachete, „îl urmează pe diavol”, iar țara duce un război pentru a se asigura că președintele rus Vladimir Putin rămâne la putere „până la sfârșitul vieții sale”, potrivit CNN.

„Tot acest război pe care îl duceți, voi – Rusia – nu este războiul cu NATO, așa cum mint propagandiștii voștri”, a spus Zelenski. „Nu este pentru ceva istoric. Este pentru ca o persoană să rămână la putere până la sfârșitul vieții sale”.

„Iar ceea ce va fi cu voi toți, cetățeni ai Rusiei, nu îl privește”, a adăugat el.

Zelenski a spus că Putin „se ascunde în spatele trupelor, în spatele rachetelor, în spatele zidurilor reședințelor și palatelor sale” și a cetățenilor săi.

„El se ascunde în spatele vostru și vă arde țara și viitorul. Nimeni nu vă va ierta niciodată pentru teroare”, a spus Zelenski.

Zelenski a adăugat că majoritatea rachetelor rusești lansate asupra Ucrainei au fost interceptate de forțele de apărare aeriană.

„Dacă nu ar fi fost apărarea aeriană, numărul victimelor ar fi fost diferit. Mult mai mare”, a spus el. „Și aceasta este încă o dovadă pentru lume că sprijinul pentru Ucraina trebuie să fie sporit”.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata