Tentativa de asasinat a consilierului preşedintelui Ucrainei: Poliţia analizează inclusiv pista unei tentative de ”destabilizare” a ţării

0 11

Poliţia ucraineană a anunţat miercuri că privilegiază piste politice, în special o tentativă de ”destabilizare” a ţării, după un atac eşuat asupra consilierului prezidenţial Serghii Şefir, relatează AFP.

„Trei ipoteze principale” sunt studiate, a declarat şeful poliţiei Igor Klimenko, enumerând pista unui atac legat de „atribuţiile oficiale” ale lui Şefir, cea a unei tentative menite „să facă presiune asupra liderilor” ucraineni şi cea a unei „tentative de destabilizare a Ucrainei”.

În acest ultim caz, o „participare a serviciilor speciale străine la atac este o posibilitate”, a adăugat Klimenko, referindu-se fără îndoială la Rusia, adversar geopolitic al Ucrainei.

Serghii Şefir, scăpat nevătămat din tentativa de asasinat, a apărut în cadrul unei conferinţe de presă de la Ministerul Interne şi a denunţat o tentativă de a-l „intimida” pe preşedinte.

„Volodimir Zelenski este o persoană cu o voinţă puternică şi nu este intimidat. El a ales calea cea dreaptă şi o va urma”, a adăugat el.

Reacţionând la atac de la New York, unde se află în deplasare oficială la Adunarea Generală a ONU, Zelenski a promis „un răspuns puternic” la acest atac şi că va continua lupta „împotriva criminalităţii şi a grupurilor financiare influente”, referire la promisiunea sa de a lupta împotriva influenţei oligarhilor.

Sursa: https://www.agerpres.roâ

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata