15 ani de închisoare pentru răspândirea falsurilor despre acțiunile armatei ruse. Duma de Stat a modificat Codul Penal!

0 95

Potrivit proiectului aprobat de Duma de Stat, diseminarea informațiilor false cu bună știință despre acțiunile Forțelor Armate ale Federației Ruse se pedepsește cu o amendă de la 700.000 la 1,5 milioane de ruble sau până la trei ani de închisoare.

Potrivit noii legi, articolul privind „diseminarea publică a informațiilor false în mod deliberat despre acțiunile forțelor armate ale Federației Ruse” va apărea în Codul penal al Federației Ruse. Acest articol prevede închisoare de până la trei ani sau o amendă de până la 1,5 milioane de ruble. În același timp, dacă o poziție oficială este utilizată în comiterea unei infracțiuni sau dacă acțiunile sunt comise din motive mercenare, atunci este prevăzută o pedeapsă de la 5 până la 10 ani de închisoare sau o amendă de până la 5 milioane de ruble. Dacă informațiile false au provocat consecințe grave, sancțiunea va fi privarea de liberate de la 10 la 15 ani.

Modificările la legislație fost deja adoptate în a treia lectură de către Duma de Stat.

 

În ultima perioadă, Kremlinul se asigură prin toate metodele posibile că doar versiunea cu privire la războiul din Ucraina va ajunge la cetățenii Federației Ruse. Ieri, postul de radio Eho Moskvî şi canalul de ştiri online Dojd, considerate printre puținele instituții media credibile din Rusia, și-au sistat activitatea.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata