50 de persoane, arestate pentru postări pe reţelele de socializare cu incidentul în care au murit un manager IT şi un ofiţer KGB

0 10

Cel puţin 50 de persoane au fost arestate de forţele de securitate din Belarus (KGB) sub acuzaţii de insultare a unui reprezentant al puterii sau incitare la ură socială după ce au postat opinii personale şi comentarii pe reţelele de socializare despre schimbul de focuri produs cu două zile în urmă şi în care şi-au pierdut viaţa unui manager IT şi un ofiţer KGB, a anunţat grupul belarus pentru drepturile omului Viasna-96, citat de Reuters.

‘Aparent arestările sunt legate de comentarii postate pe reţele de socializare despre moartea lui Andrei Zelţer şi a unui ofiţer KGB’, a declarat grupul de apărare a drepturilor omului.

Autorităţile belaruse au declarat că ofiţeri KGB au împuşcat marţi un bărbat în vârsta de 31 de ani, după ce acesta a opus rezistenţă forţelor de ordine, fără să-i confirme identitatea.

Anterior, KGB-ul belarus anunţase că un ofiţer al său a fost ucis în timpul unei percheziţii la Minsk: proprietarul apartamentului nu a dorit să deschidă, iar când echipa trimisă a spart uşa, acesta ar fi deschis focul cu o puşcă de vânătoare.

Potrivit publicaţiei belaruse Naşa Niva, bărbatul ucis era angajat al filialei din belarus a companiei de software EPAM Systems, cu sediul în SUA. El era programator şi un simpatizant al mişcării de contestare a regimului preşedintelui Aleksandr Lukaşenko.

Sursa: https://www.agerpres.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata