Socialiștii, promotorii oligarhiei după plecarea lui Plahotniuc. Opiniile analiștilor

0 145

După plecarea fostului lider democrat Vlad Plahotniuc din țară, cei care au preluat unele afaceri mai puțin legale – sunt în prezent afiliați Partidului Socialiștilor. Despre acest lucru a menționat directorul executiv IPIS, Vadim Pistrinciuc, la un post TV.

Partidul Socialiștilor a fost foarte eficient în promovarea oligarhiei în Republica Moldova, în perioada post-Plahotniuc. După guvernarea lor, noi avem mai mulți care vor să fie oligarhi. Dacă ne uităm în anul cât au fost la guvernare, oligarhia a căpătat noi valențe. Vedem influențele în justiție, decizii cumpărate, dar nu vorbim de oligarhie precum în Roma sau în Grecia. Noi vorbim de niște coțcari, care se folosesc de faptul că în instituții la noi sunt oameni slabi, care se vând. Iată asta e problema: că sunt mai mulți. Iar Partidul Socialiștilor, odată ce a ajuns la guvernare, a eliberat de sub presiune oameni, care se ocupă fie de vânzări de energie preluată, fie de contrabandă cu țigări, sau altele”, a declarat Vadim Pistrinciuc, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la postul TV8.

Referindu-se la acest subiect, comentatorul politic Corneliu Ciurea, spune că deși Plahotniuc este plecat din țară, el oricum ar încerca să mai influențeze unele lucruri.

Plahotniuc a plecat, păpușarul a plecat. Nu se mai așează păpușile în scenă după cum vrea cineva. Sigur că pe undeva mai încearcă să tragă de sfori, dar jocurile mari nu se fac acum cu el”, a afirmat Corneliu Ciurea.

Potrivit analiștilor politici, acest lucru ar împiedica reformele în justiție, pentru că unele persoane influente și-ar dori în continuare să mențină situația incertă, ca să poată procura cu bani mărunți întreprinderi de stat, sau să facă contrabandă cu bunuri și să obțină profituri.

Sursa: realitatea.md

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata