A fost înmormântat ”Juice”, tânărul pilot ucrainean care a apărat Kievul de invadatorii ruși. ”Nu și-a trăit visul de a pilota F16”

0 89

La Kiev au avut loc marți funeraliile mult iubitului pilot ucrainean „Juice”, mort la la vârsta de doar 30 de ani în urma unui accident.

Zeci de persoane i-au adus un omagiu lui Andrii Pilșcikov, unul dintre cei trei piloți care au murit săptămâna trecută într-o coliziune în aer între două avioane de război aflate în misiune de luptă.

Tânărul în vârstă de 30 de ani a luptat pentru reformă în cadrul Forțelor Aeriene ucrainene și a fost un apărător înfocat al aliaților care au donat Ucrainei avioane moderne F-16. Pilotul a acumulat 500 de ore de zbor în cei opt ani petrecuți în ceruri. La începutul războiului, el a apărat Kievul cu un grup numit „Fantoma din Kiev”.

”Astăzi, cei dragi, frații și surorile de luptă și locuitorii Kievului își iau rămas bun de la un pilot legendar al Brigăzii 40 Aviație Tactică, maiorul (postum) Andrii Pilshchykov. El s-a numărat printre cei care au ajutat Ucraina să supraviețuiască primelor zile teribile ale invaziei. El a făcut pași importanți pentru a se asigura că F-16 se alătură apărării cerului Ucrainei. Din păcate, nu a trăit pentru a vedea împlinirea visului său. Odihnește-te în pace, Juice. Tu ai început această călătorie; frații și surorile tale o vor termina. Ucraina va fi liberă. Ucraina va adera la NATO. Cerul Ucrainei va fi protejat de cele mai moderne avioane”, a transmis MInisterul Apărării de la Kiev.

Andrii Pilșcikov și-a câștigat faima apărând cerul Kievului în timpul fazei incipiente a invaziei Rusiei. Pe 25 august, două avioane militare L-39 s-au ciocnit pe cer deasupra regiunii Jitomir. Trei piloți ai Forțelor Aeriene ucrainene și-au pierdut viața. Unul dintre ei a fost căpitanul Andrii Pilșcikov, decorat cu Ordinul pentru curaj, clasa a III-a, cunoscut sub indicativul „Juice”.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata