„A mâncat viermi”. Chinurile unui fost mercenar Wagner, întors din Ucraina cu ambele picioare amputate

0 184

Presa rusă a publicat poveste de viață a unui fost mercenar Wagner, fost deținut, Viaceslav Kolesov, care a primit o amnistie după ce a participat la ostilitățile de pe teritoriul Ucrainei.

În vârstă de 49 de ani, acesta a suferit amputarea ambelor membre inferioare și a ajuns într-un scaun cu rotile, acasă în Federația Rusă.

Jurnaliştii publicaţiei Iaroslav Online au publicat un reportaj despre eroul noii Rusii, fost pușcăriaș pentru furt şi tâlhărie.

Cu banii pe care i-a primit de la Wagner a cumpărat un apartament într-o regiune săracă din Rusia, plângându-se că locuința nu este potrivită pentru persoanele cu dizabilități.

Fostul deținut rus a recunoscut că în timpul unei operațiuni militare din Ucraina, soldații stăteau întinși la pământ așteptând momentul potrivit pentru a ataca. În așteptare, i-au înghețat încheieturile și picioarele, pe care medicii au decis să le amputeze din cauza degerăturilor.

„Am stat în șanț cinci zile fără mâncare sau apă. Am mâncat viermi”, spune el.

Acasă, în Rusia, foștii mercenari nu sunt bineveniți. Mulți se plâng ca nu-și primesc pensiile sau alte beneficii materiale promise înaintea înrolării în armata rusă.

Video, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata