Adevăratul motiv pentru care mii de ucraineni fug de înrolare

0 250

Pe măsură ce speranța oamenilor într-o victorie rapidă s-a stins și poveștile de groază fac înconjurul caselor, unii ucraineni se ascund pentru a evita mobilizarea. Alții stau acasă și evită străzile unde polițiștii sau ofițerii militari înmânează notificări și îi duc la bazele militare. Alții fug din Ucraina cu documente falsificate.

Nu există suficienți voluntari în Ucraina pentru a compensa fluxul constant de soldați morți și răniți care umplu cimitirele și paturile de spital. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că comandanții săi militari au nevoie de încă 450.000 până la 500.000 de oameni pentru a compensa pierderile și a extinde armata în 2024. Recrutarea lor devine însă o chestiune din ce în ce mai complexă.

The Daily Beast a vorbit cu un bărbat de 31 de ani dintr-un oraș din vestul Ucrainei care încearcă să evite înrolarea în armată.

„Nu vreau să mor. Am auzit că mulți soldați care se întorc de pe front au probleme psihologice. Sunt oameni diferiți […] Vreau să am un viitor”, spune Serghei (un psedonim).

Serghei nu este căsătorit și nu are copii. El spune că deși înțelege că este nevoie de mai mulți soldați, la fel ca unii dintre prietenii săi, nu se vede în această postură și nu este sigur că s-ar descurca bine pe front. Anul trecut, el a primit o notificare de la ofițeri militari prin care era chemat să se prezinte la o bază militară.

„Aud o mulțime de povești despre oameni care sunt luați de pe străzi și împinși în prima linie fără prea multă pregătire, și chiar ale unora trimiși fără nicio pregătire, care au fost uciși după doar câteva zile”, spune Serghei, care lucrează ca livrator. „Voi încerca să evit asta cât mai mult timp posibil. Vreau să am un viitor”.

Ucraina are nevoie de recruți pentru război

Numărul total de ucraineni care, precum Serghei, refuză să se alăture armatei, nu este cunoscut. Se estimează că aproximativ 20.000 de bărbați au fugit ilegal din Ucraina de la începutul invaziei ruse, potrivit BBC. Cel puțin trei bărbați s-ar fi înecat încercând să fugă în țări din UE sau în Republica Moldova, potrivit Serviciului de Frontieră al Ucrainei.

Filmări cu bărbați luați în dube pentru a fi duși la baze militare au devenit virale. De multe ori, bărbații ce pot fi încorporați nu stau la adresele lor din acte, ceea ce face mai dificiă sarcina armatei.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata