Agențiile ruse de turism își roagă clienții să nu renunțe la vacanțele din Crimeea. „Încercăm să-i convingem să nu ia decizii bazate pe emoții”

0 52

Agențiile de turism ruse au făcut, marți, un apel la turiști să nu renunțe la călătoriile planificate în această vară în Crimeea, după ce podul care leagă peninsula de Rusia peste strâmtoarea Kerci a fost atacat cu drone, informează CNN.

„Avem anulări pentru sfârșitul lunii iulie și august. Anulările pentru aceste date sunt posibile numai cu penalități. Încercăm să-i convingem pe turiști să nu ia decizii bazate pe emoții”, a declarat Elena Bazhenova, șefa companiei de turism Laspi Crimeea, din cadrul Uniunii Ruse a Industriei Turistice.

Potrivit companiilor rusești de turism se așteaptă la o „normalizare” a situației în Crimeea în „zilele următoare”, astfel ca vacanțele rușilor în peninsula anexată de Moscova în 2014 să nu fie afectate.

Crimeea este o destinație populară în Rusia pentru vacanțele de vară. Dar distrugerea unei porțiuni din podul Kerci a schimbat principala rută de circulație auto. Astfel, în acest moment, traficul rutier se desfășoară cu greutate pe pod, în timp ce traficul feroviar nu a fost întrerupt, dar are întârzieri.

Liderii susținuți de ruși din sudul Ucrainei ocupate îi încurajează pe șoferi să folosească o rută terestră prin Donețk, Zaporojie și Herson.  Dar aceasta trece prin orașele devastate Mariupol și Melitopol, care în mod frecvent sunt supuse loviturilor ucrainene cu rachete cu rază lungă de acțiune.

Agenția rusă de stat RIA Novosti  a anunțat marți că șirul de mașini care așteptau să intre în Crimeea la punctul de control Chonhar, în regiunea Herson din Ucraina, se întindea pe mai mult de 1,5 kilometri.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata