„Al doilea rege al antisemitismului, după Hitler”. Reacția lui Vladimir Zelenski la insultele lui Putin

0 89

Președintele ucrainean Vladimir Zelenski a reacționat la remarca lui Putin în adresa sa, făcută în timpul Forumului Economic Internațional de la Sankt Petersburg. Într-un interviu pentru BBC, Zelenski a menționat că liderul de la Kremlin este „al doilea rege al antisemitismului, după Hitler”.

Făcând trimitere la Zelenski, Putin a declarat pe 16 iunie că mulți dintre prietenii săi evrei îl califică pe președintele Ucrainei drept o „rușine pentru întregul poporul evreu”.

Rugat de jurnalistul BBC să comenteze aceste insulte, Vladimir Zelenski a oftat adânc, și-a lăsat capul în jos și, după câteva secunde, a spus că nu știe cum ar trebui să răspundă la această întrebare.

„Aparent, nu înțelege sensul propriilor cuvintele. Cer iertare, dar parcă este al doilea rege al antisemitismului, după Hitler”, a declarat Zelenski pentru BBC.

În cadrul aceluiași interviu, șeful de la Kiev a precizat că reacția comunității mondiale la insultele lui Putin a jucat un rol foarte important.

„Cuvintele acestea au fost rostite de un președinte. Lumea civilizată nu poate vorbi așa. Dar pentru mine a fost important să aud reacția lumii și sunt recunoscător pentru sprijin”, a adăugat el.

La scurt timp după ce insultele lui Putin au început să circule în spațiul public, Rabinul-șef al Ucrainei, Moshe Reuven Asman, a declarat că este mândru de președinte său, care „nu și-a părăsit poporul la începutul războiului”. Potrivit lui, întreaga comunitate evreiască din Ucraina îl susține pe Vladimir Zelenski.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata