Aleksandr Lukașenko acuză autoritățile lituaniene că ucid migranți

0 183

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a acuzat luni Lituania de ucidere de migranţi, după informaţii privind un alt deces la frontiera de est a Uniunii Europene (UE). Lukașenko, îmbrăcat în uniformă militară, a vorbit, la o întâlnire cu reprezentanții Ministerului Apărării belarus, despre migranţi aduşi dinspre UE la frontiera bielorusă „morţi sau poate pe jumătate morţi” şi aruncaţi acolo.

„În această criză a migraţiei, ticăloşii au mers atât de departe încât au ucis oameni”, a spus Lukaşenko în timpul unei întâlniri cu reprezentanţi ai Ministerului Apărării belarus.

Poliţia de frontieră belarusă a anunţat luni dimineaţa că un bărbat a fost găsit mort la frontiera cu Lituania, după ce un alt trup neînsufleţit a fost descoperit la sfârşitul săptămânii trecute. Informaţia nu a putut fi verificată.

UE îl acuză pe Lukaşenko, etichetat adesea drept „ultimul dictator al Europei”, că a determinat în mod deliberat migranţi să vină cu avionul din zone de criză precum Irak şi să se îndrepte apoi spre frontiera Republicii Belarus cu UE. De asemenea, migranţi s-au plâns în repetate rânduri că au fost agresaţi de forţele de securitate belaruse, informează Agerpres.

Detalii, AICI

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata