ALERTĂ DE CĂLĂTORIE în Rusia pentru moldoveni! Pe ce căi puteți reveni acasă

0 213

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a emis în această seară o alertă de călătorie în Federația Rusă. Anunțul autorităților vine în contextul în care autoritățile statelor din regiune au impus mai multe sancțiuni care vizează căile de transport aerian și terestru de pasageri din și spre Federația Rusă. Tot în acest context,  MAEIE face un apel la calm către cetățenii țării noastre aflați temporar în Rusia.

”În cazuri de urgență, celor care doresc să revină în Republica Moldova le recomandăm să facă uz de rutele comerciale încă disponibile cu escale în Istanbul, Turcia sau Dubai, Emiratele Arabe Unite – cu destinația Iași sau București. Reamintim că până pe data de 4 martie curent spațiul aerian al Republicii Moldova este închis, prin Aeroportul Internațional Chișinău nefiind efectuate zboruri. La etapa actuală instituțiile abilitate evaluează posibilitățile de utilizare a unor rute alternative pentru transportul de pasageri, fiind identificate mai multe opțiuni care vor fi comunicate suplimentar”, se arată într-un comunicat de presă.
De asemenea, MAEIE îndeamnă moldovenii să nu întreprindă călătorii neesențiale în Federația Rusă și să verifice cu regularitate informațiile difuzate pe pagina ministerului și a ambasadei Republicii Moldova la Moscova.

Informații suplimentare pot fi consultate la responsabilii de la Secția consulară a ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă: strada Rojdestvenka, 7, 107031, Moscova Tel.: tel:+ 7 (495) 790 75 46 E-mail: consul.moscova@mfa.gov.md

Totodată, Centrul de apel al MAEIE poate fi contactat la numărul de telefon tel:0 80 090 990 – gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova sau numerele tel:+373 22 23 20 02; tel:+373 22 20 10 47; tel:+373 78 220 041 (inclusiv din străinătate) sau email: call.center@mfa.gov.md.

Sursa: https://realitatea.md

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata