Alertă Microsoft: Hackerii ruşi aflaţi la originea atacului împotriva SolarWinds au lansat o nouă ofensivă

0 85

Gigantul informatic Microsoft a anunţat că grupul de hackeri ruşi Nobelium, suspectat că ar fi la originea unui atac informatic masiv în SUA anul trecut, a lansat o nouă ofensivă împotriva unor organizaţii americane şi europene, relatează France Presse.

„Nobelium încearcă să reproducă strategia utilizată în cadrul atacurilor din trecut împotriva unor organizaţii care fac parte integrantă din lanţul mondial de aprovizionare al sectorului informatic” , a semnalat duminică pe blogul său Tom Burt, vicepreşedintele Microsoft responsabil de securitatea clienţilor.

Burt a precizat că aceste noi atacuri sunt detectate începând din luna mai.

De atunci, Microsoft a avertizat peste 140 de „reseller” (companii care oferă servicii de personalizare pentru utilizarea computerelor de la distanţă) şi furnizori de servere tehnologice vizaţi.

Paisprezece dintre aceştia şi-au văzut, se pare, sistemele informatice compromise.

Nobelium a devenit cunoscut publicului larg în 2020 după atacul cibernetic masiv împotriva editorului de software SolarWinds.

Gruparea de hackeri a pus la cale o operaţiune vastă care a afectat până la 18.000 de clienţi ai SolarWinds şi peste o sută de societăţi americane.

Citește articolul integral AICI.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata