Ambasada SUA de la Kiev le cere cetățenilor americani să plece din Ucraina din motive de securitate

0 112

Ambasada Statelor Unite ale Americii (SUA) la Kiev le-a cerut cetățenilor americani să nu meargă  în Ucraina, iar celor care se află deja pe teritoriul acestui stat să plece imediat din motive se securitate. Potrivit unui comunicat remis, situația de securitate din Ucraina „continuă să fie violentă și imprevizibilă din cauza atacurilor militare ale Rusiei”.

„Ambasada SUA îi îndeamnă pe cetățenii americani să nu intre în Ucraina și pe cei aflați în Ucraina să plece imediat folosind opțiunile de transport terestre disponibile în privat, dacă este sigur să facă acest lucru. Evitați adunările mari și evenimentele organizate, deoarece acestea pot servi drept ținte militare rusești oriunde în Ucraina, inclusiv în regiunile sale de vest”, se arată în nota informativă remisă de Ambasadă.

Totodată, cetățenii sunt îndemnați că, în cazul în care aud o explozie sau sirenele să se caute imediat un adăpost.

„Dacă vă aflați într-o casă sau într-o clădire, mergeți la cel mai jos nivel al structurii cu cei mai puțini pereți exteriori, ferestre și deschideri, închideți orice uși și așezați-vă lângă un perete interior, departe de orice ferestre sau deschideri. Dacă sunteți în aer liber, căutați imediat acoperire într-o structură întărită; dacă nu este posibil, întindeți-vă și acoperiți-vă capul cu mâinile”, mai precizează instituția.

Potrivit Ambasadei, cetățenii americani ar trebui să rămână vigilenți și să ia măsurile adecvate pentru a-și crește gradul de conștientizare în materie de securitate.

Totodată, cetățenii sunt îndemnați să monitorizeze în mod regulat site-ul web al Departamentului de Stat pentru avizele de călătorie actuale. Pentru informații suplimentare, pot consulta „Lista de verificare a călătorilor” de pe site-ul web al Departamentului de Stat.

Pentru ajutor: Apelați +1 (888) 407-4747 (în Statele Unite) sau +1 (202) 501-4444 (din străinătate); sau KyivACS@state.gov.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata