Ambasadorul Canadei la Kiev, convocat în urma transferului „inacceptabil” a turbinelor pentru gazoductul rus Nord Stream 1

0 125

Ambasadorul Canadei în Ucraina a fost convocat luni la Kiev, după returnarea inacceptabilă” de către Canada în Germania a turbinelor pentru gazoductul rus Nord Stream 1, a anunţat preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, notează AFP.

„Ministerul de Externe a fost nevoit să îl convoace pe trimisul Canadei în ţara noastră din cauza unei excepţii absolut inacceptabile de la regimul de sancţiuni împotriva Rusiei”, a declarat Volodimir Zelenski în mesajul său zilnic postat luni noapte pe Telegram.

Potrivit preşedintelui Ucrainei, această decizie „va fi percepută la Moscova doar ca un semn de slăbiciune”.

„Nu există nicio îndoială că Rusia va încerca nu numai să limiteze cât mai mult posibil, ci şi să întrerupă complet aprovizionarea cu gaz a Europei în cel mai acut moment”, a adăugat liderul de la Kiev.

În weekend, Canada a fost de acord să livreze Germaniei turbinele necesare pentru întreţinerea gazoductului Nord Stream 1, în pofida sancţiunilor în vigoare împotriva Rusiei şi a apelurilor din partea Ucrainei, transmite Agerpres.

Aceste turbine sunt în prezent în mentenanţă în atelierele grupului german Siemens din Canada şi Rusia a invocat aceste lucrări pentru a justifica la jumătatea lui iunie o diminuare a livrărilor prin gazoduct.

Luni, gigantul energetic rus Gazprom a început zece zile de mentenanţă la gazoductul Nord Stream 1. Germania şi alte ţări europene aşteaptă să vadă dacă livrările de gaz vor fi restabilite.

Citește mai mult AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata