Ambasadorul lui Putin la București: Rusia nu este interesată să viziteze scutul de la Deveselu. Vrea însă „garanții scrise”

0 143

Valery Kuzmin, ambasadorul Rusiei la București spune că inspectarea bazei de la Deveselu de către ruși pentru a se convinge că aceasta este pur defensivă „nu ar aduce mari beneficii”, adăugând și că Moscova ar prefera „garanții scrise” din partea NATO și Statelor Unite, care să o asigure de caracterul defensiv al bazei. 

„În Deveselu a fost lansat modelul numit MK 41. Nu sunt expert militar, dar acesta ar putea fi uşor şi rapid reajustat pentru arme strategice, de exemplu rachete de croazieră Tomahawk, iar aceste rachete de croazieră pot avea orice tip de focos, convenţional sau neconvenţional. Aceasta este ideea principală. Auzim în România că americanii v-au dat garanţii. Eu vă pot spune că baza de la Deveselu, din ceea ce ştiu eu, a fost vizitată de un reprezentant al Rusiei, doar o dată, în faza de început, când se vedea doar ceea ce urma să fie instalaţia americană din acest loc”, a spus Kuzmin, într-o conferinţă de presă care a avut loc online.

Ambasadorul a spus că Rusia ar prefera să aibă garanții scrise din partea americanilor.

„Până acum, putem spune, cel puţin din câte informaţii mi-au parvenit, că nu există mari beneficii legate de vizitarea sitului, pentru că noi ştim de aceste lansatoare.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata