Ambasadorul Republicii Moldova în Belarus, rechemat în august, și-a încheiat azi misiunea

0 17

Victor Sorocean, ambasadorul Republicii Moldova în Belarus rechemat încă în luna august de Guvern la propunerea noului ministru de Externe, Nicu Popescu, și-a încheiat luni, 20 septembrie curent, misiunea. Despre asta scrie un canal de Telegram afiliat președintelui belarus, Aleksandr Lukașenko.

Canalul de Telegram „Пул Первого”, care atunci când se referă la Aleksandr Lukașenko utilizează cuvântul „Первый” (tr. din limba rusă „Primul”), a scris azi-dimineața că ambasadorul moldovean și-a încheiat misiunea și azi urmează să se întâlnească cu „Primul”, adică cu președintele belarus.

Tot azi, urmează să fie numiți noi ambasadori belaruși în alte țări, pentru că „la Palat, este o zi de cadre”.

Este de menționat că Victor Sorocean ocupa și funcția de reprezentant permanent și plenipotențiar al țării noastre pe lângă organele statuare și alte organe ale CSI. El a fost numit în funcția de ambasador în luna mai 2017. Anterior, a deținut funcția de deputat în Parlament, fiind ales pe listele PSRM.

La data de 19 august 2021, Guvernul a votat rechemarea acestuia, iar la începutul lunii septembrie, decretul semnat de președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost publicat în Monitorul Oficial.

sursa: realitatea.md

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata