Ambasadorul rus la UE: Moscova nu pregătește o invazie militară în Ucraina

0 220

Rusia nu pregătește o invazie militară în Ucraina, a declarat ambasadorul rus la UE, Vladimir Cijov, adăugând că la începutul lunii ianuarie vor avea loc discuții cu privire la propunerile de securitate ale Moscovei. Vladimir Cijov a declarat pentru ziarul german Die Welt: „Vă pot asigura că nicio formațiune militară rusă nu se pregătește în prezent pentru o invazie în Ucraina”.

Cijov a adăugat că Rusia dorește să sprijine persoanele vorbitoare de limbă rusă din alte state, dar Moscova nu a spus niciodată că dorește să folosească mijloace militare în acest scop.

Acumularea de trupe ruse în apropierea Ucrainei a alarmat Kievul, NATO, precum și Statele Unite și partenerii săi europeni. Moscova a respins anterior îngrijorările occidentale cu privire la masarea trupelor, afirmând că este liberă să desfășoare forțe oriunde este necesar pe teritoriul său.

Pe 22 decembrie, la Moscova, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat că negociatorii ruși și americani vor discuta la începutul anului viitor propunerile de securitate ale Moscovei, care includ o cerere de încetare a extinderii NATO spre Est și limitarea activităților militare a alianței în Europa de Est. De asemenea, Rusia va începe în ianuarie discuții separate cu NATO și cu Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), a declarat Lavrov.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata