Amendă pentru Igor Dodon! Nouă mii de lei pentru că a sfidat legea

0 77

Fostul președinte al țării, socialistul Igor Dodon, s-a ales cu proces verbal, după ce de 9 mai a sfidat lege și a purtat la piept panglica „Sfântul Gheorghe”, simbol al războiului, care a fost interzis pe teritoriul țării noastre.

„Guvernarea a trimis poliția să-mi facă proces verbal pentru participarea de Ziua Victoriei cu simbolurile Victoriei asupra fascismului. Vom contesta acest abuz în toate instanțele de judecată. E o lege anticonstituțională, care în cele din urmă va fi anulată. Pe lângă caracterul anticonstituțional, această lege are un caracter discriminatoriu și divizează artificial societatea, fiind profund antidemocratică. Totul va fi bine. Guvernările trec, simbolurile Victoriei rămân”, scrie Dodon pe rețelele de socializare.

 

 

Potrivit procesului verbal întocmit astăzi, 18 mai de către poliție, ex-președintele țării, Igor Dodon, a fost amendat cu 9 mii de lei.

De 9 mai, atât Igor Dodon, cât și cel puțin 17 deputați PSRM au folosit panglica „Sfântul Gheorghe” la „Marșul Victoriei” organizat de socialiști în municipiul Chișinău, motiv pentru care cad sub incidența sancționării contravenționale, deoarece acest simbol al războiului a fost interzis prin lege în țara noastră.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata