Amnesty International: Pandemia de coronavirus are un impact negativ asupra libertăţii presei

0 121

Amnesty International a avertizat comunitatea internaţională că pandemia de coronavirus ameninţă libera exprimare şi difuzarea de informaţii de către mass-media independente, relatează marţi DPA.

„Dreptul la libertatea de exprimare a fost atacat la nivel global în contextul pandemiei de COVID-19 şi au crescut pericolele reprezentate de criza sănătăţii publice”, a declarat marţi organizaţia.

„Libertatea de exprimare este de o importanţă vitală întrucât un flux liber de informaţii corecte, bazate pe dovezi şi în timp util creşte gradul de conştientizare despre riscurile asupra sănătăţii şi modul de prevenire şi de gestionare a acestora”, notează Amnesty.

Ca urmare a măsurilor represive guvernamentale, mulţi oameni au rămas fără acces la informaţii despre coronavirus şi prin urmare, nu au ştiut cum să se protejeze pe ei înşişi şi pe cei din jurul lor, adaugă ONG-ul.

Raportul evidenţiază suprimarea de către China a informaţiilor despre coronavirus ca un exemplu deosebit de letal. Încă din decembrie 2019, personal medical şi cetăţeni jurnalişti din oraşul chinez Wuhan au încercat să atragă atenţia asupra izbucnirii maladiei atunci necunoscute. În loc să fie ascultaţi, ei au fost urmăriţi penal de către guvern pentru acţiunile lor, se arată în raportul Amnesty.

Detalii, AICI.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata