Jurnalista „Lenta.ru” Anastasia Zavyalova și-a anunțat intenția de a părăsi Rusia. Ea a atribuit acest lucru stării de sănătate care rezultă din bătăile poliției și temerile legate de repetarea unor astfel de incidente.

Anastasia Zavyalova a fost reținută în noaptea de 18 iulie pe Chistye Prudy, când a încercat să filmeze ofițeri de poliție care escortau o fetiță într-o mașină pentru deținuți. Puțin mai devreme, tatăl copilului a fost reținut de poliție pentru că a apărut pe stradă într-o stare de ebrietate.

 

 

 

„După știți, am fost bătut recent de polițiști. Acum leșin, mi-e frică să merg pe străzi și nu dorm bine. Prin urmare, am decis să părăsesc Rusia”, a scris Zavyalova pe pagina sa de Twitter.”

În calitate de martor al incidentului, a declarat corespondentul „Mediazona” Polina Glukhova, unul dintre polițiști a împins-o pe Anastasia când a încercat să-i filmeze insigna pe care acesta o ascundea. O asemenea descriere a evenimentelor face  publicația „Insider” (The Insider).

După cum a raportat anterior Lenta.ru, în timpul arestării, ofițerii de poliție au împins-o pe Zavyalova iar aceasta s-a lovit cu capul de masă. Aceștia au călcat-o cu genunchiul și i-au rănit mâna. După ce a fost predată departamentului la ora 22:15, angajatul a refuzat să explice esența cererilor și să emită un protocol privind o infracțiune administrativă pentru mai mult de șase ore și jumătate. Mai târziu a devenit cunoscut faptul că Zavyalova a fost dusă la spitalul Botkin, unde i s-a  oferit asistența necesară, după care s-a întors la secția de poliție.

Jurnalista rănită a declarat că a fost amenințată ca va fi trasă la răspundere în  temeiul articolului privind atacul asupra unui ofițer de poliție.

Editorii Lenta.ru au declarat că „intenționează să ia toate măsurile legale pentru o investigație amănunțită a acestui incident”.

Sursa: svoboda.org