Anchetă publică pentru victimele otrăvirii cu Noviciok din Regatul Unit

0 58

În Regatul Unit va avea loc o anchetă publică după decesul lui Dawn Sturgess, o femeie în vârstă de 44 de ani otrăvită din greşeală cu agent neurotoxic Noviciok în 2018, transmite dpa.

Ministrul britanic de interne Priti Patel a aprobat transformarea investigaţiei într-o anchetă publică pentru a putea fi examinată mai îndeaproape posibila implicare a Rusiei, deoarece există suspiciuni că moartea a fost rezultatul unei otrăviri comandate de Kremlin.

Într-o scrisoare către anchetatoarea legistă, baroneasa Heather Hallett, Patel arată că speră ca ancheta „să aducă alinare” familiei decedatei şi altor persoane afectate „printr-o mai bună înţelegere a circumstanţelor morţii doamnei Sturges şi să recunoască curajul şi rezistenţa celor care au reacţionat”.

Ancheta va avea loc probabil atât la consiliul municipal din Salisbury, cât şi în mai multe locuri din Londra, şi va fi programată „cât de curând este posibil în mod rezonabil, în 2022”, a declarat Patel.

Sturgess a murit în spital, în 8 iulie, după ce ea şi partenerul ei, Charlie Rowley, s-au îmbolnăvit grav la Amesbury, în urma contactului cu Noviciok de pe o sticlă de parfum aruncată.

Detalii, AICI

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata