Antony Blinken a discutat telefonic cu omologi europeni despre tensiunile din Ucraina

0 160

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a discutat telefonic miercuri cu omologii săi din Franţa, Jean-Yves Le Drian, Germania, Annalena Baerbock, şi Regatul Unit, Elizabeth Truss, pe tema creşterii tensiunii în Ucraina pe fondul mişcărilor de trupe ruse la frontiera cu această ţară din ultimele săptămâni, a informat într-un comunicat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, transmite EFE.

Price a menţionat că cei patru au discutat despre importanţa „coordonării continue pentru a descuraja orice fel de agresiune rusă împotriva Ucrainei” şi „au afirmat consensul între aliaţi şi parteneri pentru a impune Rusiei consecinţe de proporţii şi costuri severe pentru astfel de acţiuni”.

Totodată, şefii diplomaţiilor menţionate „şi-au reafirmat sprijinul de neclintit pentru independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei”.

În timpul discuţiei telefonice, şefii diplomaţiilor occidentale au abordat şi „îngrijorările comune” privind progresele făcute de Iran în programul său nuclear şi au avertizat că „expiră timpul” pentru ca Teheranul să revină la Planul de Acţiune Integrală Comună (cunoscut după acronimul său în engleză, JCPOA).

Detalii, AICI

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata