Antony Blinken a respins cererile de introducere a unor sancțiuni preventive contra Rusiei

0 157

Secretarul de stat al Statelor Unite, Antony Blinken, a respins pe 23 ianuarie cererile de introducere a unor sancțiuni preventive contra Rusiei. Blinken a spus că acest lucru ar submina capacitatea Occidentului de a descuraja o agresiune militară rusă împotriva Ucrainei.

Capitalele occidentale sunt îngrijorate că invadarea Ucrainei este iminentă, după ce Rusia a dislocat efective mari în Crimeea ocupată și în apropierea granițelor ucrainene. Statele Unite și aliații săi europeni au avertizat Rusia cu sancțiuni economice severe, dacă atacă Ucraina.

„Când vine vorba de sancțiuni, scopul acestor sancțiuni este de a descuraja agresiunea rusă”, a declarat Blinken televiziunii CNN. El a spus că amenințarea sancțiunilor are scopul să altereze calculul pe care și-l face președintele rus Vladimir Putin. „Deci, dacă sunt introduse acum, pierzi efectul de descurajare”, a mai afirmat Blinken.

Sancțiunile au fost cerute de președintele ucrainean Volodimir Zelenski, argumentând că măsurile punitive după un potențial atac rusesc nu vor mai putea face nimic pentru a-i ajuta țara.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata