Arma hipersonică „de neoprit“ cu care se laudă Rusia, criticată de analiștii chinezi: „Proiect pe termen scurt și grăbit“

0 117

Kinjal-ul rusesc îi frustrează pe analiștii chinezi care vor să afle cum ar putea rachetele hipersonice ale Beijingului să se confrunte cu apărarea americană pe câmpul de luptă.

Armata modernă a privit războiul din Ucraina ca pe un teren de testare pentru arme avansate. Dar observatorii din China care speră să studieze utilizarea rachetelor hipersonice de către Rusia – unul dintre cele mai mediatizate instrumente din arsenalul propriu al Beijingului – semnalează că nu vor învăța prea multe de la Moscova, potrivit businessinsider.com.

Revistele chineze de apărare au relatat, în ultimul an, cu mare interes despre Kinjal-ul rusesc, analizând performanțele sale împotriva sistemelor Patriot furnizate de SUA și în război în general.

Și pentru un motiv întemeiat: Apariția Kinjal-ului în Ucraina este prima ocazie pentru Beijing de a observa cum se descurcă astfel de arme sofisticate în luptă împotriva echipamentelor occidentale.

China speră că propria sa rachetă hipersonică, Dongfeng, va schimba regulile jocului prin capacitatea sa de a doborî portavioane americane.

Dar Kinjal, prezentat de Kremlin ca o armă hipersonică „de neoprit”, a fost raportată de Occident ca fiind contracarată de sistemele Patriot sau pur și simplu și-a ratat țintele.

Există din ce în ce mai multe dovezi care arată că ceea ce spun SUA și Ucraina în această privință este adevărat”, a scris analistul chinez de apărare Yin Jie în noiembrie în revista militară din Shaanxi Ordnance Industry Science and Technology.

Citește mai mult AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata