Armata rusă a lansat accidental o bombă asupra unui oraș ucrainean aflat sub controlul său. Nou act de sabotaj asupra căilor ferate din Rusia

0 150

Rusia a lansat accidental o bombă asupra unui oraș pe care îl ocupă din regiunea estică Lugansk, a anunțat administrația instalată de Rusia în regiune, relatează AP.

Un avion de război rus a lansat accidental o bombă asupra orașului Rubijne, a anunțat Leonid Pasecinik, șeful guvernului regional numit de Moscova.

El a precizat că bomba, o FAB-250 care poartă un focos puternic exploziv, nu a provocat răniți, relatează Associated Press.

„În timp ce desfășura operațiuni de luptă, o aeronavă a Forțelor Aeriene Ruse a eliberat de urgență un focos FAB-250 deasupra orașului Rubijne”, a scris acesta pe Telegram, potrivit Moscow Times.

Rubijne, cu o populație de 56.000 de locuitori înainte de război, este situată la nord de orașul Severodonețk și la aproximativ 100 de kilometri vest de granița cu Rusia.

Pasechnik a spus că nimeni nu a fost ucis sau rănit în incident, adăugând că locuitorii din apropiere au fost evacuați temporar din zona în care a căzut bomba.

El a mai spus că echipajele de urgență se află „la fața locului” și lucrează pentru a dezactiva focosul, sugerând astfel că acesta nu a explodat în urma lansării.

Incidentul are loc la numai șase zile după ce Rusia a lansat din greșeală muniții peste satul Petropavlovka din regiunea Belgorod.

Rusia a ocupat părți din regiunea Lugansk din 2014. După invazia pe scară largă a Ucrainei de către Rusia în februarie 2022, trupele Moscovei au ocupat majoritatea regiunii, inclusiv Rubijne, potrivit Kyiv Independent.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata