Armata Ucrainei face un pas înapoi. General: „Există o problemă cu muniţia”

0 141

Trupele ucrainene de pe linia de front se confruntă cu o lipsă de obuze de artilerie şi şi-au redus unele operaţiuni militare în lipsa asistenţei străine, a declarat pentru Reuters generalul Oleksandr Tarnavski, care a condus unele dintre contraofensivele Kievului, iar acum apără Avdiivka. El spune că ajutoarele străine nu sosesc în volume suficiente, iar stocurile de artilerie reprezintă o problemă. Trupele sunt obosite, dar cu toate acestea, speră în victorie, susţine comandantul.

Declaraţiile generalului de brigadă Oleksandr Tarnavski vin după ce congresmenii republicani din SUA au blocat un pachet de ajutor de 60 de miliarde de dolari, iar Ungaria a blocat 50 de miliarde de euro care ar fi urmat să fie date Kievului de Uniunea Europeană.

„Există o problemă cu muniţia, în special cu (proiectilele) post-sovietice – adică 122 mm, 152 mm. Şi astăzi aceste probleme există pe întreaga linie de front”, a declarat generalul Tarnavski într-un interviu pentru Reuters.

Comandantul ucrainean spune că lipsa obuzelor de artilerie este o „problemă foarte mare”, iar scăderea ajutorului militar străin are un impact pe câmpul de luptă.

„Volumele pe care le avem în prezent nu sunt suficiente pentru noi astăzi, având în vedere nevoile noastre. Aşadar, le redistribuim. Replanificăm sarcinile pe care ni le stabilisem şi le facem mai mici, pentru că trebuie să le asigurăm”, a spus el, fără a oferi detalii.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata