Asemeni lui Stalin, Rusia desfășoară în Ucraina batalioane disciplinare Furtuna-Z

0 86

Numeroşi infractori militari şi civili – recruţi beţi, militari nesubordonaţi, condamnaţi – au fost trimişi în unităţile penitenciare ruseşti cunoscute sub numele de ”Furtuna-Z”, în prima linie, pe front, în Ucraina, relatează Reuters.

”Combatanţii Furtuna sunt doar carne de tun”, declară un militar din Unitatea nr. 40318 care a fost desfăşurat în mai şi iunie anul trecut în apropiere de sângerosul Bahmut, în estul Ucrainei.

El spune că a acordat îngrijiri medicale pe câmpul de luptă unui grup de şase-şapte combatanţi răniţi, din cadrul Furtunii-Z, care nu s-a supus ordinelor unui comandant, pe al cărui nume nu-l ştie.

Nu ştie de ce a dat comandantul ordinul, dar susţine că acesta este un exemplu tipic al faptului că membrii Furtunii-Z sunt consideraţi de către ofiţeri de o valoare mai mică decât a trupelor regulate.

El a cerut protecţia anonimatului de frica persecuţiei în Rusia, din cauză că a vorbit despre război şi şi-a exprimat compasiunea faţă de soarta acestor militari.

”Dacă comandanţii prind pe cineva că-i miroase respiraţia a alcool, îl trimit imediat în plutoanele Furtuna”, declară el.

Un ofiţer de la Unitatea nr. 40318, contactat de Reuters, a refuzat să comenteze cu privire la Furtuna-Z şi a închis telefonul. Kremlinul a trimis Reuters la Ministerul rus al Apărării, care nu a răspuns.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata