Atac rusesc cu drone și rachete la Dnipro. Autoritățile spun că au reușit să distrugă 16 dintre cele 23 de proiectile lansate în timpul raidului terorist

0 8

Rusia a atacat marţi, 13 februarie, cu rachete şi drone oraşul Dnipro din centrul Ucrainei. O centrală electrică a fost avariată, forţând autorităţile să închidă şcolile şi să evacueze un spital, au declarat oficiali ucraineni şi presa locală.

Oraşul cu puţin sub un milion de locuitori a fost atacat cu o rachetă şi de patru grupuri de drone care se apropiau dinspre sud, est şi nord, au declarat Forţele Aeriene ucrainene, care au raportat doborârea a 16 din cele 23 de drone.

Guvernatorul regional Serhii Lîsak a declarat că infrastructura energetică a fost lovită, dar nu a oferit alte detalii. El a spus că 10 drone au fost distruse deasupra oraşului.

Cel mai mare furnizor privat de energie din Ucraina, DTEK, a anunţat că o centrală electrică din oraş a fost avariată semnificativ. Nu au existat victime, a adăugat acesta. DTEK nu a precizat unde se află centrala electrică, dar compania de apă din Dnipro a declarat că „din cauza întreruperilor de curent” alimentarea cu apă a fost parţial suspendată.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata